5 tipp az online álláskereséshez


Munkát keres, de egyelőre sikertelenül? Szeretne mihamarabb elhelyezkedni, de nem mindegy az Ön számára, hogy milyen feltételek mellett? Ugyan a jövedelem fontos tényező, de sokak számára lényegesebb az, hogy szakmájukban, gyakorlatuknak megfelelően tudjanak munkát vállalni. A világháló kitűnő segítőtársnak bizonyul online álláskeresés kapcsán, hiszen az interneten azonnal értesülhetünk az aktuális ajánlatokról, sőt, lehetőségünk van arra is, hogy nagyobb cégek adatbázisába bekerüljünk, és szükség esetén mindet keressenek. Lássuk, mire érdemes figyelni akkor, ha cél az álommunka megtalálása a neten!

 

Apróhirdetési oldalak

 

Mindegy, hogy konkrét elképelésekkel rendelkezünk, vagy arra utazunk, ami éppen a horogra akad, de az apróhirdetési oldalak minden esetben remek választásnak bizonyulnak. Érdemes olyat választani, amely ismert, vagy világosan látszik, hogy frissülnek rajta a hirdetések. A Google speciális beállításai is hasznosak, hiszen így szűrhetjük a találatokat aszerint, hogy mikor frissült utoljára a tartalom.

 

Hírlevelek

 

Az online álláskeresés kapcsán igen hasznosnak bizonyul, ha feliratkozunk az apróhirdetési portálok, vagy kifejezetten munkakereséssel kapcsolatos weboldalak hírleveleire. Beállíthatjuk speciális igényeinket, így ténylegesen csak azokról az álláslehetőségekről fogunk értesítést kapni, amelyek végzettségünk, elvárásaink alapján releváns lehet.

 

LinkedIn

 

Kifejezetten kapcsolatépítésre, saját tevékenységünk bemutatására, tapasztalataink megosztására alkalmas portál a LinkedIn, ahol szakmába vágó profikkal ismerkedhetünk, mely ismeretségekből a későbbiekben akár üzleti együttműködés, munkakapcsolat is kialakulhat.

 

Facebook csoportok

 

Ugyan a Facebook elsősorban nem a szakmai előrejutással és munkavállalással kapcsolatos portál, és nem is feltétlen célszerű álláskeresési szándékunkkal telepakolni az üzenőfalat, viszont akadnak olyan csoportok, amelyekbe szakmabeliek, azonos munkalehetőségek iránt érdeklődők tömörülnek. Ilyenkor megéri kihasználni az ezekben rejlő lehetőségeket, hiszen könnyen lehet, hogy az online álláskeresés egyszerűbbé válhat nekik köszönhetően.

 

Célirányos keresés

 

Ha tisztában van azzal, hogy milyen területen szeretne elhelyezkedni, akkor már a Google kulcsszóválasztás alkalmával is érdemes ezt szem előtt tartani. Így kifejezetten az érintett területtel foglalkozó weboldalak és hirdetések jelennek majd meg, ami időtakarékosság szempontjából nem elhanyagolható tényező. Az online álláskeresés ma a leginkább korszerű módja annak, hogy sikerüljön megtalálni a mindig is vágyott munkát.