Keresőoptimalizálás profikkal: jusson előrébb a találati listán!


Az online jelenlét során számos kérdés felmerül, de közülük is talán a legfontosabb az, hogy miként lehetne előrébb kerülni a Google találati listáján. Laikusként sokszor azt gondolhatjuk, hogy a saját weboldal elkészítésével megtettünk mindent a sikeres netes jelenlét érdekében. Sajnos tény azonban, hogy ez korántsem így van.

 

A tapasztalatok szerint sokkal többre van szükség annak érdekében, hogy a világhálót böngészők ténylegesen rátalálhassanak weboldalunkra. Az online marketing guruknak megvannak a maguk tippjei arra vonatkozóan, hogy mely területek érdemelnek figyelmet a keresőoptimalizálás kapcsán. Ezek azonban nem számítanak valamiféle titoknak, hiszen rendszerint ismertek azok az alapelvek, melyeket célszerű követni annak érdekében, hogy sikerüljön elnyerni a Google jóindulatát. Nagyon fontos azonban, hogy olyan csapatra bízzuk a SEO feladatát, akik átfogó rálátással rendelkeznek erre a nagyon is komplex területre.

 

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy még a kifogástalanul végzett keresőoptimalizálásra is igaz, hogy eredményeit hosszú távon mutatja meg. Előfordulhat, hogy a weboldal elemzése során kiderül, a korábbiakban alapvető hibák voltak elkövetve, tehát a kulcsszavak tervezése és a tartalommarketing kapcsán is nulláról célszerű újraépíteni az oldalt. A programozói feladatok éppen úgy szerephez jutnak a SEO során, mint a kulcsszavak szerepeltetésével és persze a minőségi, Google által is értékelt tartalom előállításával kapcsolatos szövegírói teendők.

 

S hogy miért ilyen fontos a Google találati listáján elfoglalt előkelő helyezés? A hazánkban internetező, ötmilliónál is több ember rendszerint a világhálót választja akkor, ha szeretne többet megtudni egy termékről vagy szolgáltatásról. Az első egy-két találati oldalon általában rá is bukkannak az érdeklődők arra a webshopra vagy szolgáltatóra, akire szükségük van. Hogyan is lehetne sikeres tehát az online jelenlét, ha valahol a hatodik-hetedig oldalon kullog a céges weboldal?

 

A keresőoptimalizálásra fordított összeg tehát sokszorosan megtérülhet akkor, ha a megfelelő szakértelemnek köszönhetően a site előrébb kerül, és így mind többek által könnyedén elérhetővé válik. Nem csak a SEO szempontoknak megfelelő szövegírás érdemel tehát figyelmet, hanem a keresőoptimalizálás technikai és programozói részével összefüggésben felmerülő feladatok is, melyeket megéri szakemberekre bízni.