Így teszi tönkre életed a YouTube csatornád


A social media hátulütőiről balladákat zenghetnénk, hiszen szerepe, felhasználási módjai igen szerteágazóak. Előnyeihez kétség sem férhet, és olyan szabadságot, valamint időtakarékosságot tesznek lehetővé a kapcsolattartást illetőn, amilyenről korábban nem is álmodhattunk. Karriert építhetünk segítségével, eljuttathatjuk sokakhoz az értékesíteni kívánt termékeket, szolgáltatásokat, de az önmegvalósításban is fontos szerep juthat neki. Cikkünkben most olyan YouTuber-típusokról szólunk néhány szót, akik megfontolatlanul, vagy a valóságot tévesen értelmezve tesznek saját maguk ellen azzal, hogy jelen vannak a legnagyobb videómegosztó portálon.

 

Influencernek lenni manapság rendkívül trendi, és ha az ember jól csinálja, értékes tartalmat gyárt, rendszeresen teszi ezt, és sokak számára szimpatikussá tud válni személyiségével, akkor megélhetési forrást is jelenthet egy idő után a saját YouTube csatorna. Cégek is gyakran választják ezt a formáját az online jelenlétnek, ám ha rangsorolnánk a legnépszerűbb videósokat, akkor azok kétségtelenül azok, akik nem valamiféle céges marketing eszközként vágnak bele a videók készítésébe, hanem sokkal inkább saját önmegvalósításuk érdekében.

 

Ugyan a hazai piac már csak Magyarország méretéből adódóan is igen kicsi, de nálunk is vannak olyan YouTube-erek, akik több százezres feliratkozó számmal rendelkeznek és megtekintéseik is így alakulnak. Tény viszont, hogy gyakran olyan videósok is megtalálhatóak a tetemes feliratkozóval bírók között, akik nem hogy az értékteremtésre, hanem egyáltalán saját image-ükre sem helyeznek hangsúlyt. Sokan ismerünk olyan csatornákat, ahová a nézők rendszerint a megbotránkozásért járnak. A hazai YouTube kultúra terén még bőven volna mit tanulnunk, éppen úgy, ahogy a tartalomfogyasztási szokások kapcsán is.

 

A megbotránkoztató viselkedést, vagy az alkoholmámorban töltött online töltött órákat kínáló csatorna tulajdonosok éppen úgy megtalálhatóak a hazai kínálatban, mint azok, akik saját magánéletüket árusítják ki olyan szinten, amely normális értékrenddel bírók számára nem elfogadható. Persze mindehhez az is szükséges, hogy minderre kereslet mutatkozzon. A tanulság az egészből talán annyi, hogy kizárólag olyan tartalmakat osszunk meg magunkról, amelyet a későbbiekben is vállalnánk, és nem állhat például munkavállalás, magánéleti boldogulás útjába az.