LinkedIn profil létrehozása: ezekre a szempontokra érdemes figyelni!


A közösségi platformok kapcsán még mindig viszonylag keveset hallani a LinkedIn-ről, pedig szerepe igen fontos lehet a munkavállalás, az elhelyezkedés vagy éppen a karrierépítés terén. A portál tulajdonképpen bárki számára ajánlott, így munkakeresőknek, a munkaerő-piacra az iskolapadból kilépőknek. alkalmazottaknak, ügyfeleknek, vállalkozóknak, vagy például a médiával történő kapcsolattartás céljából is.

 

A LinkedIn profi létrehozására azonban fokozott figyelmet érdemes fordítani, hiszen ez tulajdonképpen egy bemutatkozás saját magunkról, amin sok minden múlhat a jövőben. Célszerű néhány írott és íratlan szabályt is betartani, valamint akadnak olyan tipikus hibák, amelyeket rendszerint elkövetnek a felhasználók. Cikkünkben most ez utóbbiakat igyekszünk górcső alá venni.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a profilképpel ellátott adatlapokat körülbelül hétszer többen megnézik, mint az azzal nem rendelkezőket. Nem mindegy azonban az sem, hogy milyen képre esik a választás. A szelfiket, a tükör előtt pózolós képeket, vagy a családi körben készült képeket inkább érdemes mellőzni, és helyette arra fókuszálni, hogy milyen képet szeretnénk kialakítani saját magunkról, mint szakemberről.

 

Az összefoglaló rész kiválóan alkalmas arra, hogy kitűnjünk a tömegből, és megmutathassuk személyiségünk azon oldalát, amiért különlegesek vagyunk. Ne hagyjuk tehát ki semmiképp. Nagyon fontos, hogy ügyeljünk a helyesírásra, hiszen ez igényességünkről, megbízhatóságunkról sokat elárul. Az e-mail cím feltüntetése a kapcsolatba lépés érdekében nélkülözhetetlen.

 

Amennyiben szeretnénk megismerkedni valakivel, akkor az általános partnerkérelem helyett a testreszabott változatot célszerű alkalmazni, így ugyanis valóban kifejezésre juttathatjuk, hogy érdeklődünk. A megosztás, a lájkolás és a kommentelés a legjobb választás ahhoz, hogy megmutasd, ki is vagy valójában, miként vélekedsz dolgokról. A felesleges üzenetektől inkább érdemes megkímélni másokat, hiszen sokaknak nincs idejük csevegni.

 

A LinkedIn a jövőben várhatóan még nagyobb teret szakít majd a közösségi portálok tortájából. Hasznosságához kétség sem férhet, ám helyes használatát érdemes elsajátítani annak érdekében, hogy ne hozzuk kellemetlen helyzetbe magunkat ezen az igenis átgondolt elvek alapján működő platformon. Kapcsolatépítéshez, új lehetőségek megtalálásához ideális választásnak bizonyul a LinkedIn.