Az online társkeresés hódít a budapesti vállalkozók körében


Ismerkedne? Megtalálná végre azt a személyt, akivel minden flottul működik? A társkeresési szokások fordultak egy nagyot az elmúlt két évtizedben. Egyre nagyobb számban vannak jelen ugyanis a világhálón azok a portálok, melyek ismerkedési lehetőséget kínálnak a felhasználók számára. De vajon mennyire népszerűek ezek a weboldalak?

A fővárosban egyre többen ismerkednek inkább online, hiszen így akár olyan emberekkel is kapcsolatba lehet kerülni, akikkel az eltérő élettérből adódóan talán soha nem sikerülne találkozni. Elsősorban a középkorúak döntenek szívesen a netes társkeresés mellett, hiszen a fiatal korosztály gyakran megfordul éjszakai szórakozóhelyeken, romkocsmákban, ahol van mód az ismerkedésre. Ellenben a komoly munkával rendelkező, karriert építő, felelős pozícióban levő emberek, vagy a saját vállalkozásukat építő szakemberek sokszor idő és energia hiányában inkább a webes felületeket választják.

Nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett rapid randi programok, ahol a társkereső férfiak és nők mindössze néhány percben ismerkedhetnek egymással, méghozzá személyesen. A dolog nagy előnye az, hogy így tényleg lényegre törő kérdéseket tesznek fel egymásnak, és jelen van a személyes kapcsolat, kiderülhet, működik-e a kémia két ember között. Persze nem mindenki ennyire nyitott, és sokan szeretnek először puhatolózni, és csak olyannal összehozni a személyes találkozót, akivel már némi információcsere megtörtént.

Előfordulhat, hogy elsőre nem sikerül rátalálnod a szerelemre. Az első személyes program alkalmával biztosan kiderül, hogy érdemes-e esélyt adni a dolognak, esetleg egyik vagy másik fél egészen mást keres. A legfontosabb ilyen esetekben az intelligencia, és hogy úgy közöljük a másikkal az elutasítást, hogy abban ne sérüljön.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az online társkeresésnek köszönhetően már sokan megtalálták párjukat a fővárosban, és a netes ismeretségből akár házasság és gyermekek is lettek. Soha nem tudhatod, hogy esetleg három kerülettel távolabb tőled él egy olyan személy, aki külsejével, habitusával, személyiségével teljesen elvarázsol. Budapesti vállalkozók és elfoglalt szakemberek is gyakran döntenek a megoldás mellett. Miért ne adna egy esélyt a lehetőségnek?